Madkundskab

Linjefaget Madkundskab er for dig som er interesseret i lave mad. Vi arbejder i skolens hjemkundskabslokale med mange forskellige projekter. Vi arbejder med råvarer og hvor de kommer fra, vi smager på forskellige madvarer, vi snakker ernæring og sundhed, vi øver teknikker og køkkenhygiejne og så laver vi frem for alt en masse forskellige retter. Vi tager også på ture hvor vi f.eks. besøger en bondegård, en æbleplantage eller et mejeri. I madkundskab kan man både øve sig på at lave den helt store middag og lære basale færdigheder, som man kan bruge i fremtiden.

Fagets mål:

• At eleverne får en grundlæggende forståelse for, hvilke råvarer der er i sæson i Danmark.

• At eleverne oplever madens vej fra jord til bord.

• At eleverne lærer grundlæggende tekniske, håndværksmæssige og hygiejniske arbejdsprocesser i køkkenet.

• At eleverne stifter bekendtskab med fødevareproduktionens historie i Danmark og således bliver klogere på deres egen kultur.

• At eleverne stifter bekendtskab med grundlæggende ernæringsprincipper.

• At eleverne gennem æstetiske læreprocesser oplever mad og madlavning i mange facetter.

• At eleverne smager, føler, dufter og lytter.

• At eleverne eksperimenterer og udfordres på egne holdninger og værdier.

• At eleverne arbejder kreativt i et rum præget af virkelyst og nysgerrighed.

Metodik:

Undervisningen kommer til at foregå i en vekselvirkning mellem fælles aktiviteter og aktiviteter i mindre grupper.

Hver uge vil begynde med en fælles introduktion til ugens emne, således at vi sigter mod en fælles forståelse.

Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes interesse og motivation, og indholdet såvel som arbejdsmetoden er således dynamisk.

VÆLG MADKUNDSKAB HVIS DU KAN LIDE:

• At være i et køkken
  • At eksperimentere
  • At lære at lave din livret uden brug af kogebog
  • At udfordre dig selv
  • At smage på forskellige ting