Special Skills 2023

Uddannelsesvejledning for unge med særlige behov

Hvad er du god til? Hvad interesserer dig? Svære spørgsmål at svare på for alle – ikke mindst, når man har særlige behov. Som teenager kan det være svært at finde ud af, hvilken ungdomsuddannelse man skal vælge. Mængden af tilbud, skoler og fag kan virke uoverskuelig. Og hvor går jeg hen .

En del af special skills_hvid_2

Hvad er Special Skills?

En skræddersyet vejledningsplatform

”På Karise Efterskole ser vi det som vores fornemmeste opgave at præsentere de unge mennesker for mange forskellige uddannelsesmuligheder. Når vi vælger at samarbejde med Special Skills, handler det om at de unge skal motiveres og inspireres. De skal have hænderne i mulden og prøve kræfter med flere forskellige fagretninger” Troels Brandt – Forstander Karise Efterskole  

Special Skills fungerer som en vejledningsplatform med skræddersyet indhold til udskolingselever der modtager specialundervisning, deres uddannelsesvejledere og forældre.

Gennem workshops, spændende aktiviteter og inspirerende formidling udforsker og udfordrer de unge sig selv i forskellige fagretninger og dyster de i faglige færdigheder indenfor bl.a. gartneri, teknik, auto, køkken.

Fagligheden og indholdet er i fokus. Elever og vejledere møder udover Karise Efterskole, fem andre uddannelsestilbud med hver sin faglige profil, men med det fælles mål at inspirere, motivere og fagligt udfordre de unge på tværs af skoler og tilbud.

 Arrangementerne holdes i tæt samarbejde med relevante skoler og uddannelsestilbud, og alle aktiviteter er i form og sværhedsgrad tilpasset de unges forudsætninger.

Special Skills fungerer som en vejledningsplatform med skræddersyet indhold til udskolingselever, der modtager specialundervisning, deres uddannelsesvejledere og forældre.

Omdrejningspunktet er uddannelsesarrangementet Special Skills. Gennem workshops, spændende aktiviteter og inspirerende formidling udforsker og udfordrer de unge sig selv i forskellige fagretninger.

I Skills Stafetten dyster i faglige færdigheder indenfor bl.a. gartneri, teknik, auto, køkken, snedker, detail og botræning.

Fagligheden og indholdet er i fokus. Elever og vejledere møder uddannelsestilbud med hver sin faglige profil, men med det fælles mål at inspirere, motivere og fagligt udfordre de unge på tværs af skoler og tilbud.

Arrangementerne holdes i tæt samarbejde med relevante skoler og uddannelsestilbud, og alle aktiviteter er i form og sværhedsgrad tilpasset de unges forudsætninger.

 

Alle har SKILLS vores er specielle

Dét at lære nyt, at udvikle sig og at arbejde med noget, man mestrer, er afgørende for os alle. Særlige læringsforudsætninger eller ej: Alle unge har behov for at blive motiveret til at finde ud af, hvad de kan – og specielt hvad de ikke vidste, de kunne.

Special Skills ønsker at trække normbegreber ind på specialområdet og tilbyde en uddannelsesvejledning, der er så parallel med normalområdet som muligt. Projektet lægger sig derfor tæt op ad Skills Denmarks koncept, der kører for udskolingselever i hele Danmark.

 

Gratis og non-profit

Special Skills er et fuldstændigt non-profit projekt. Der er ingen merchandise, reklamer eller salgs- og markedsføringsmateriale for specifikke skoler.

Det koster ikke noget at deltage, og forplejning er gratis. Alle modtager et diplom ved dagens afslutning, og vinderne af de forskellige stafetter får medaljer og præmier.

 

Deltag i Special Skills samtalesalon

 

Vil du vide mere?

Kontakt: Jeppe Busk eller Sofie Hvid på tilmeld@kaef.dk eller på telefon 56767400

 

 

 

VI SES TIL SPECIAL SKILLS PÅ KARISE EFTERSKOLE 2023

 

DSC_5933DSC_5807_1DSC_5982DSC_6020