International Art and Performance Festival
Inspireret af FN´s Verdensmål nummer 5 "Ligestilling mellem kønnene"
Hvad vil vi?
Karise Efterskole er glade for at invitere vores venner, samarbejdspartnere og søsterskoler til den første Internationale Art & Performance festival på Karise Efterskole. Den finder sted i 21 - 23 maj 2024. Festivalen handler blandt andet om at bringe unge mennesker fra Europa sammen for bedre at forstå hinandens kulturer. Vi vil bruge kunst og performance til at fremme dette, alt sammen med det større mål om at styrke ligestilling mellem kønnene, som er en del af FN's V erdensmål nr. 5. Vores skole er førende inden for specialundervisning og er et certificeret medlem af Erasmus Skolenetværket. Det gør os til et rigtigt godt sted til at mødes, dele ideer og lære nyt om hinanden på en åben og imødekommende måde.
Denne festival tjener som vores bidrag til at udvide horisonterne for både vores elever og gæster ved at introducere dem for mangfoldige kulturer og fortællinger fra hele Europa, alt sammen i en stræben efter at skabe en verden, hvor alle mennesker, uanset køn, bliver behandlet lige.
Brobygning mellem kulturer gennem kunst og performance
Formål:
- At skabe en platform, hvor unge mennesker kan udtrykke sig, lære og interagere gennem kunst og performance.
- At fremme en følelse af fællesskab og fælles oplevelse blandt deltagerne fra forskellige kulturelle baggrunde, der samtidig fremmer kønsligestilling og inklusivitet.
- At berige elevernes uddannelsesrejse ved at integrere den europæiske kulturarv og menneskesyn på en sjov og engagerende måde, i overensstemmelse med principperne for ligestilling mellem kønnene og empowerment som beskrevet i FN's Verdensmål nr. 5.
Deltagere:
- Elever med særlige læringsbehov fra Karise Efterskole og andre deltagende skoler i Danmark og resten af Europa.
- Undervisere og performere, der vil guide deltagerne i at udforske forskellige aspekter af kunst, teater og performance.
- Erasmus+ partnerinstitutioner og deres respektive repræsentanter.
Festivaloversigt:
Festivalen varer 3 dage og vil være fyldt med forskellige aktiviteter. Den starter med undervisnings moduler i forskellige fag og kreative udtryksformer, hvor deltagerne kan øve og forbedre deres færdigheder. I løbet af ugen vil der være fælles workshops, som fører til en stor fælles performance, der viser festivalens ånd.
Deltagere kan vælge at deltage hele ugen eller kun specifikke dage, hvilket viser festivalens værdier om fleksibilitet og inklusivitet. Højdepunktet på ugen vil være den afsluttende begivenhed, hvor al det hårde arbejde og talenterne samles i et stort, fælles mesterværk skabt af alle involverede.
Kerneaktiviteter:
- Undervisning og Træning: Afholdes af erfarne undervisere og performere, disse sessioner vil dække forskellige aspekter af teater, performance og kunstnerisk udtryk.
- Fælles workshop: Deltagerne vil arbejde sammen i blandede grupper for at øve og forberede sig til torsdagens fælles afsluttende performance.
- Forskellige happenings: Engagerende aktiviteter, der opmuntrer deltagerne til at interagere, lære af hinanden og udforske de forskellige kulturelle nuancer gennem kunst og performance.
- Kreativitets- og improvisationssessioner for at fremme en dybere forståelse og påskønnelse af kunsten og hinandens kulturelle og sociale baggrunde.
Evaluering og Refleksion:
- Feedback sessioner og diskussioner for at reflektere over oplevelserne, læringen og festivalens indvirkning på personligt og fællesskabsniveau.
- En evalueringsmekanisme til at indsamle indsigt og forslag til fremtidige forbedringer og videreudvikling af festivalen.
Konklusion:
Vi håber at IAP Festivalen får betydning for forståelsen mellem forskellige kulturer. Det handler alt sammen om bedre at forstå hinanden, samtidig med at der sættes fokus på Ligestilling, som er det, FN's Verdensmål nr. 5 står for.
Gennem workshops, happening og undervisning fejrer vi ikke kun vores kærlighed til kunst og performance, men lærer også om og værdsætter vores forskellige kulturer.
Vi håber at vi med hvert delt grin og hver optræden et skridt nærmere et mere inkluderende og forstående globalt fællesskab.